Cursussen Tekenen, Schilderen, Kleuren Mengen en nu ook  Portret Tekenen en Schilderen! 
In deze lessen voor teken- en schilderliefhebbers ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Naast basiskennis leer je nog beter te kijken en je kennis en vaardigheden te verbeteren. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid in een prettige ongedwongen sfeer. Zowel voor de teken- als voor de schilderlessen is er lesmateriaal samengesteld met daarin alle belangrijke informatie overzichtelijk samengebracht. Hierin kun je de lesstof nog eens nalezen.

Cursus Tekenen In de tekenlessen worden diverse thema's behandeld zoals: (nog beter) leren tekenen, materiaalkennis, grijswaarden. de kleurencirkel, perspectief en compositie.  Ook zal er met verschillende materialen gewerkt worden. 

Cursus schilderen  In de schilderlessen kies je zelf een onderwerp. Je kunt hiervoor gebruik maken van een (eigen) foto. Naast informatie over diverse schildertechnieken wordt ook aandacht besteed aan materiaalkennis, grijswaarden, kleurenleer, compositie, perspectief, mediums en vernissen. Je start met een nieuw schilderij waarmee je volledig wordt begeleid van begin tot het einde. Je bepaalt jouw eigen tempo. 

KLEUREN MENGEN
Je krijgt handige informatie over het samenstellen van een kleurenpalet.  Je leert mengen met primaire kleuren,  je leert hoe je start en welke kleuren je kunt gebruiken bij het schilderen van o.a. luchten, wolken en de zee. Een gouden ring of een koperen kan?  Fluweel en/of zijde?  Door kennis, vaardigheid en het gebruik van de juiste kleurencombinaties leer je metalen, edelmetalen, stoffen en nog veel meer zaken levensecht  te schilderen. Bij deze cursus hoort een hand-out map waarin je alle lessen, de receptuur en de oefeningen nog eens na kunt lezen.

CURSUS PORTRET TEKENEN  of PORTRET Tekenen & SCHILDEREN  Dit zijn leuke en leerzame cursussen die bestaan uit 10 lessen.   Ook bij deze cursussen wordt gewerkt met lesmateriaal, waarin je alle lessen, de voorbeelden en oefeningen kunt nalezen. Je werkt met een (eigen) foto van bijvoorbeeld kind of kleinkind.TEKENRASTERS BESTELLEN   (Momenteel niet leverbaar)
Vanaf heden kun je bij SAM Paintings een handige set tekenrasters bestellen. Deze set is een fijn hulpmiddel voor het vergroten of verkleinen van een tekening, foto of ander voorbeeld om deze goed over te nemen op een drager (schilderdoek, paneel etc.)  De set bevat de volgende doorzichtige rasters: 5 x 5 cm, 2,5 x 2,5 cm, 2 x 2 cm, 1 x 1 cm en 0,5 x 0,5 cm. Van elke versie is ook een papieren exemplaar bijgevoegd alsmede een vel transferpapier en een blanco papier / beschermvel. Deze set is in A4 formaat uitgevoerd en bevat een duidelijke instructie. Een set kost €15,-  excl. verzendkosten. Verzendkosten bij één set €2,50 / bij twee, drie of vier sets €3,50  Vanaf vijf sets worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestellen? Vul het formulier in op de contactpagina en vermeld het aantal rasters in de omschrijving.