Olieverfschilderijen SAM Paintings

For other languages than Dutch go to the top of the menu. Next to NL one can choose for French (FR) or English (EN).

Onder de naam SAM Paintings maakt Simone van der Meeren figuratieve olieverfschilderijen.  SAM staat voor Simone Anna Maria. Simone streeft in haar kunstuitingen naar hoge kwaliteit. Elk door haar gemaakt schilderij heeft een bijzondere en positieve betekenis.  Zij maakt zowel vrij werk als specifieke schilderijen in opdracht, waaronder portretten van mens en dier.

Haar stijl is magisch realistisch en soms ook surrealistisch. Haar persoonlijke voorkeur gaat uit naar Dali en René Magritte, maar ook naar Pyke Koch, Carel Willink en Ans Markus. Na jarenlang tekenlessen te hebben gevolgd en te hebben geëxperimenteerd met diverse materialen kwam de wens om een stap verder te gaan en te leren schilderen met olieverf.  Bij Ans Markus heeft Simone indertijd een jaar lang lessen gevolgd en daar o.a. het kleurgebruik en de Alla Prima techniek geleerd. Ook voor de werken van Johannes Vermeer met de heldere kleuren, de verfijning en gedetailleerde afbeeldingen heeft Simone grote bewondering.  Om zich in de technieken van "de oude meesters" te bekwamen met o.a. onderschildering en glaceren, is Simone diverse jaren in de leer geweest bij Peter van Oostzanen.

Simone schildert graag mensen en dieren, gevoelens en emoties. Daarbij is het haar intentie om mensen “te raken"  om nog eens opnieuw te kijken, om nog meer te zien, te voelen, te ontdekken, te herkennen.

Heb je  vragen over (het laten maken van) een schilderij of over het volgen teken- of schilderlessen, dan kun je telefonisch contact opnemen met Simone via +31 (0) 630063037 of stuur een email naar info@sam-paintings.nl of vul het contactformulier in.