Cursussen Tekenen, Schilderen, Kleuren Mengen en nu ook  Portret Tekenen en Schilderen!  Volg een proefles voor € 25,-

SCHILDEREN  MET OLIEVERF
In deze lessen voor teken- en schilderliefhebbers ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Naast basiskennis leer je nog beter te kijken en je kennis en vaardigheden te verbeteren. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid. Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4 tot 6 personen in het eigen atelier van SAM Paintings, in een prettige ongedwongen sfeer. Zowel voor de teken- als voor de schilderlessen zijn er lesmappen samengesteld met daarin alle belangrijke informatie overzichtelijk samengebracht. Hierin kun je de lesstof nog eens nalezen.

PROEFLES VOLGEN EN LESSEN VAN 2 OF 2,5 UUR
Je kunt een proefles volgen voor € 25,-  inclusief materiaalgebruik.  Daarna kun je bij interesse een 10 lessenkaart kopen.  Je gaat dan om de twee weken lessen volgen. Voor 10 lessen van twee uur tekenen of  schilderen betaal je  € 200.-  Je kunt ook lessen van 2,5 uur volgen.  Betaling in 2 termijnen is mogelijk.  Je kunt tussentijds instappen.  In juli en augustus vinden er geen lessen plaats.

In de tekenlessen worden diverse thema's behandeld zoals: (nog beter) leren tekenen, materiaalkennis, grijswaarden, de kleurencirkel, perspectief en compositie.  Ook zal er met verschillende materialen gewerkt worden; o.a. potlood en houtskool, maar ook met conté-, grafiet- en aquarelpotlood, Oost-Indische inkt en soft pastels.

In de schilderlessen kies je zelf een onderwerp,  je kunt hiervoor gebruik maken van een (eigen) foto. Je bepaalt je eigen tempo. Naast informatie over diverse schildertechnieken wordt ook aandacht besteed aan materiaalkennis, grijswaarden, kleurenleer, compositie, perspectief, mediums en vernissen. Je start met een nieuw schilderij waarmee je volledig wordt begeleid van het begin tot het einde.

Tijdens de proefles kun je materiaal gebruiken van SAM Paintings.  Ook de eerste twee lessen kun je tekenmateriaal en olieverf van SAM Paintings gebruiken, voor een doek (drager) dien je zelf te zorgen. Je ontvangt tijdig een materiaallijst. Het is mogelijk om een aantal benodigde materialen via SAM Paintings aan te schaffen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden voor de proefles. Pas na het volgen van de proefles geef je aan of je verder wilt gaan.


KLEUREN MENGEN
Je kunt ook de cursus KLEUREN MENGEN (10 lessen) volgen!

Je krijgt handige informatie over het samenstellen van een kleurenpalet.  Je leert mengen met primaire kleuren,  je leert hoe je start en welke kleuren je kunt gebruiken bij het schilderen van o.a. luchten, wolken en de zee. Een gouden ring of een koperen kan?  Fluweel en/of zijde?  Door kennis en het gebruik van de juiste kleurencombinaties leer je metalen, edelmetalen, stoffen en nog veel meer levensecht  te schilderen. 

Bij deze cursus hoort een hand-out map waarin je alle lessen, de receptuur en de oefeningen nog eens na kunt lezen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmeldenCURSUS PORTRET TEKENEN & SCHILDEREN (10 LESSEN).

In februari en in september kun je starten met de cursus PORTRET Tekenen & Schilderen, een leuke en leerzame cursus, bestaande uit 10 tweewekelijkse lessen.  Je kunt je via het contactformulier of telefonisch aanmelden, of volg eerst een proefles. Ook bij deze cursus wordt gewerkt met een hand-out map, waarin je alle lessen, de voorbeelden en oefeningen kunt nalezen.

Na deze 10 lessen kun je de cursus "Portrettekenen & Schilderen onder begeleiding" volgen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden.TEKENRASTERS BESTELLEN
Vanaf heden kun je bij SAM Paintings een handige set tekenrasters bestellen. Deze set is een fijn hulpmiddel voor het vergroten of verkleinen van een tekening, foto of ander voorbeeld om deze goed over te nemen op een drager (schilderdoek, paneel etc.)  De set bevat de volgende doorzichtige rasters: 5 x 5 cm, 2,5 x 2,5 cm, 2 x 2 cm, 1 x 1 cm en 0,5 x 0,5 cm. Van elke versie is ook een papieren exemplaar bijgevoegd alsmede een vel transferpapier en een blanco papier / beschermvel. Deze set is in A4 formaat uitgevoerd en bevat een duidelijke instructie. Een set kost €15,-  excl. verzendkosten. Verzendkosten bij één set €2,50 / bij twee, drie of vier sets €3,50  Vanaf vijf sets worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestellen? Vul het formulier in op de contactpagina en vermeld het aantal rasters in de omschrijving.