Cursussen Tekenen, Schilderen, Kleuren Mengen en nu ook vanaf september 2019 Portret Tekenen en Schilderen!

SCHILDEREN NAAR KEUZE MET ACRYL OF OLIEVERF
In deze lessen voor teken- en schilderliefhebbers ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Naast basiskennis leer je nog beter te kijken en je kennis en vaardigheden te verbeteren. Iedereen wordt op zijn of haar eigen niveau begeleid. Er wordt gewerkt in kleine groepen van 4 personen in het eigen atelier van SAM Paintings, in een prettige ongedwongen sfeer. Zowel voor de teken- als voor de schilderlessen zijn er lesmappen samengesteld met daarin alle belangrijke informatie overzichtelijk samengebracht. Hierin kun je de lesstof nog eens nalezen.

LESSEN VAN 2 of 2,5 uur
Deze lessen kun je volgen op een ochtend, middag of avond eens per 2 weken. Je kunt eerst een proefles van 2 uur volgen voor € 25,- inclusief materiaalgebruik. Daarna kun je een 10 lessenkaart kopen. Betaling in termijnen is mogelijk.

In de tekenlessen worden diverse thema's behandeld zoals: (nog beter) leren tekenen, materiaalkennis, grijswaarden, de kleurencirkel, perspectief en compositie.  Ook zal er met verschillende materialen gewerkt worden; o.a. potlood en houtskool, maar ook met conté-, grafiet- en aquarelpotlood, Oost-Indische inkt en soft pastels.

In de schilderlessen kun je naar wens werken met olieverf of acrylverf. Je kunt een zelf gekozen onderwerp of een (eigen) foto gebruiken. Je bepaalt je eigen tempo. Naast informatie over diverse schildertechnieken wordt ook aandacht besteed aan materiaalkennis, grijswaarden, kleurenleer, compositie, perspectief, mediums en vernissen. Je start met een nieuw schilderij waarmee je volledig wordt begeleid van het begin tot het einde.

Tijdens de proefles kun je materiaal gebruiken van SAM Paintings.  Vanaf les 1 dien je zelf voor materiaal te zorgen; hiervoor krijg je tijdig een materiaallijst. Het is mogelijk om benodigde materialen via SAM Paintings aan te schaffen.

Lessen starten 's-ochtends om 09.30 uur; 's-middags om 13.30 uur en 's-avonds om 19.30 uur.                                                       In de avonduren worden alleen lessen van 2 uur gegeven.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden voor de proefles. Pas na het volgen van de proefles geef je aan of je verder wilt gaan.

KLEUREN MENGEN
Je kunt ook de cursus KLEUREN MENGEN (10 lessen) volgen!

Je krijgt handige informatie over het samenstellen van een kleurenpalet.  Je leert o.a. luchten, wolken en de zee schilderen. Een gouden ring of een koperen kan?  Fluweel en/of zijde?  Door kennis en het gebruik van de juiste kleurencombinaties leer je metalen, edelmetalen, stoffen en nog veel meer levensecht  te schilderen. 

Bij deze cursus hoort een hand-out map waarin je alle lessen, de receptuur en de oefeningen nog eens na kunt lezen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden

NIEUWE CURSUS PORTRET TEKENEN & SCHILDEREN (20 LESSEN).

In september start de cursus PORTRET Tekenen & Schilderen, een leuke en leerzame cursus, bestaande uit 20 tweewekelijkse lessen. Tijdens De Route van de Kunst op 9 en 10 juni 2019 kun je hierover informatie krijgen en je hiervoor aanmelden bij SAM Paintings, Piet Heinstraat 41 Drunen (Routenummer 3).  Natuurlijk kun je je ook via het contactformulier of telefonisch aanmelden.

Ook bij deze cursus wordt gewerkt met een hand-out map, waarin je alle lessen, de voorbeelden en oefeningen kunt nalezen.

Als je interesse hebt kun je je hier aanmelden.


TEKENRASTERS BESTELLEN
Vanaf heden kun je bij SAM Paintings een handige set tekenrasters bestellen. Deze set is een fijn hulpmiddel voor het vergroten of verkleinen van een tekening, foto of ander voorbeeld om deze goed over te nemen op een drager (schilderdoek, paneel etc.)  De set bevat de volgende doorzichtige rasters: 5 x 5 cm, 2,5 x 2,5 cm, 2 x 2 cm, 1 x 1 cm en 0,5 x 0,5 cm. Van elke versie is ook een papieren exemplaar bijgevoegd alsmede een vel transferpapier en een blanco papier / beschermvel. Deze set is in A4 formaat uitgevoerd en bevat een duidelijke instructie. Een set kost €15,-  excl. verzendkosten. Verzendkosten bij één set €2,50 / bij twee, drie of vier sets €3,50  Vanaf vijf sets worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestellen? Vul het formulier in op de contactpagina en vermeld het aantal rasters in de omschrijving.